The Modern Bank Barn autorstwa Birdseye

Category: Celu Uzyskania
17 lutego 2021

Birdseye to firma architektoniczna Vermont, która została założona w 1984 roku. Celem firmy jest zapewnienie równowagi między rzemiosłem, wzornictwem i nowoczesnymi innowacjami. Projekt firmy Bank Barn jest jednym z najczęściej nagradzanych stodół, jakie widzieliśmy. Trafił prosto na szczyt naszych ulubionych domów w stylu barnodo.

Nowoczesna architektura i projektowanie stodoły

Birdseye to wielokrotnie nagradzana firma projektowa, która na początku interesowała się projektowaniem i obróbką drewna, a następnie przekształciła się w firmę będącą własnością pracowników. Firma chce tworzyć piękne konstrukcje, które są budowane zgodnie z najwyższymi standardami projektowymi.

Te standardy są spełniane przy pomocy solidnego zespołu, w skład którego wchodzą:

  • Architekci
  • Pracownicy drzewni
  • Operatorzy maszyn
  • Pracownicy metalowi

Pracując razem, zespół jest w stanie stworzyć wspaniałe projekty, których nie znajdziesz nigdzie indziej.

Birdseye wyrosło na jedną z wiodących firm architektonicznych Vermont, a projekty firmy wciąż wprowadzają innowacje i opierają się na klasycznych projektach.

Jednym z kluczowych projektów, z których znana jest firma Birdseye, jest Bank Barn.

Co to jest Bank Barn?

Stodoła banku lub tor stodoła jest styl stodole zauważyć jego dostępności na poziomie gruntu, na dwóch oddzielnych płaszczyznach. Często wbudowane w zbocze wzgórza lub brzegu, zarówno górne, jak i dolne piętra mogą być dostępne z poziomu gruntu, jednego obszaru na szczycie wzgórza, a drugiego na dole. Na drugi poziom stodoły bankowej można było również wejść z rampy, jeśli wzgórze nie było dostępne.

Stodoła na brzegu Birdseye znajduje się w pięknym, wiejskim regionie Vermont. Zainspirowany strukturami rolnymi wbudowanymi w wzgórza, Bank Barn ma 160-calowe liniowe ściany oporowe i działa w oparciu o naturalną, nachyloną topografię krajobrazu.

Galeria projektów

Duże mury oporowe zasłaniają obszar domu, w którym znajduje się garaż i pomieszczenia pomocnicze.

Minimalistyczna konstrukcja, piętro ma ściany wykonane z dużych okien oraz wyeksponowane:

  • Stal
  • Beton
  • Gips
  • Ściana osłonowa

Wyglądanie przez okna Bank Barn pozwala na rozległy widok na wzgórza i okolicę. Położenie domu na szczycie wzgórza daje właścicielom majestatyczny widok na korony drzew na ocean zieleni i błękitu

Bank Barn działa poza spokojnym otoczeniem i wykorzystuje beton, aby rozszerzyć ściany na ogromną przestrzeń zewnętrzną za pomocą:

  • Pokłady
  • Ognisko
  • Jacuzzi
  • Zielony dach

Wewnątrz stalowe schody zapewniają elegancki wygląd i umożliwiają dostęp do sypialni na piętrze stodoły.

Energia była od samego początku głównym problemem projektantów domu. Efektywność energetyczna wymagała konsultacji i zrozumienia komfortu cieplnego oraz tego, jak powiązać efektywność energetyczną z estetyką domu.

Duże ściany z oknami nie są naturalnie energooszczędne, dlatego zespół wdrożył ściany R-40 i dach R-60, w którym zastosowano piankę poliuretanową o zamkniętych komórkach, aby dotrzeć do wnęk domu w celu uzyskania maksymalnej szczelności.

Szczelność oceniano na 0,6 ACH.

Bank Barn wykorzystuje wiele tradycyjnych elementów stodoły z eleganckim, nowoczesnym wnętrzem i ścianami z oknami.

Dodatki pasujące do wyglądu i stylu obory obejmują:

  • Siding pionowy z drewna, który również pozwala na wtopienie przestrzeni w środowisko naturalne
  • Metalowy dach ze stromym szczytem, ​​który pomaga również w odprowadzaniu deszczu
  • Prostokątny plan zapewnia prawdziwy wygląd obory
  • Głęboko perforowane okna również dodają stylu i wyglądu stodoły

Wewnątrz znajduje się układ kolumn i stalowe belki na pierwszym piętrze jednostki, która wydaje się zarówno nowoczesna, jak i stara.

Całkowita przestrzeń wewnętrzna obejmuje kilka pomieszczeń, z których wiele ma potrójną ścianę osłonową, którą można znaleźć zarówno na pierwszym, jak i drugim piętrze budynku. Klatka schodowa to oszałamiająca metalowa konstrukcja o wadze 16000 funtów, która została umieszczona wewnątrz budynku za pomocą dźwigu i została wyprodukowana poza miejscem pracy.

Wnętrze zawiera:

  • Apartamenty 3-pokojowe
  • Domowe biuro
  • Kuchnia
  • Salon
  • Jadalnia

Plany na przyszłość dotyczące struktury obejmują panel słoneczny o mocy 18 kW z planami uczynienia Bank Barn rezydencją o zerowej wartości netto. Istnieją również systemy woda-woda i woda-powietrze, które pozwalają na maksymalne ogrzewanie i chłodzenie geotermalne.

Ten projekt jest pięknym przykładem stworzenia domu na dużą skalę, który idealnie wtapia się w otaczający krajobraz.